استاندار يزد:

بهره‌برداری از معادن علمي و با حداقل خسارت باشد

استاندار يزد در همايش نقش معدن در توسعه كشور گفت: استخراج از معادن با رویکرد حفظ منابع طبيعي كشور شامل پوشش گياهي، جانوري، منابع معدني و كاركرد علمي باشد.

به گزارش اداره روابط عمومي استانداري يزد، روز پنج‌شنبه 21 اردیبهشت‌ماه سومین همایش نقش معدن در اقتصاد و توسعه کشور با حضور استاندار يزد، رئیس خانه معدن ایران و جمعی از دست‌اندرکاران این صنعت برگزار شد.
 «سيد محمد میرمحمدی» در این جلسه گفت: لازم است در بحث استخراج معادن به حفظ محیط‌زیست و منابع طبيعي توجه شود، منابع طبيعي فقط شامل گياهان نيست، بلكه پوشش گياهي، حيواني و عناصر معدني جزو منابع طبيعي هستند. باید با نگاهی علمي اكتشاف و استخراج معادن را صورت داد.
وي گفت: درصورتی‌که بهره‌برداری از معدن، جنگل و مراتع و گياهان دارويي علمي باشد مشكلي ايجاد نخواهد كرد و اين اقدامات درراه توسعه پايدار انجام می‌شود ولي اگر منجر به تخريب شود از منابع خدادادي و استمرار آن‌ها محروم می‌شویم، همان‌طور كه می‌بینیم در بهره‌برداری بی‌رویه از پوشش گياهي مراتع، گياهاني رشد می‌کنند كه ارزش لازم را براي دام ندارند.
استاندار یزد گفت: معدن از منابع توسعه اقتصادي در جهان است و این مهم براي توسعه اقتصادي كشور ايران نیز اهمیت بسیار دارد.
وي بابیان اینکه استان يزد از منابع معدني غني برخوردار است؛ گفت: يزد بااینکه دومين استان معدني كشور است ولي ازنظر ميزان بهره‌برداری معدني رتبه اول كشور را دارد چراكه دولت تدبير و اميد توجه خود را بر توسعه بخش خصوصي در اقتصاد متمركز كرده است و نقش حمايتی و پشتيباني خود را افزایش داده است.
وي افزود: در حوزه معدن بايد به چند موردتوجه شود؛ اول اينكه معادني كه می‌تواند كشور را در توسعه بيشتر پيش ببرد كشف شود دوم؛ آمايش سرزميني به معناي توزيع مناسب جمعيت بر اساس ظرفيت منابع طبيعي و فعالیت‌های اقتصادي در نظر گرفته شود تا بتوان نقشه راه مناسبی طراحي كرد.
ميرمحمدي بر تدوين استراتژي ارزش‌افزوده در عرصه معادن تأکید كرد و گفت: در بخش معادن به دست آوردن ارزش‌افزوده مغفول مانده است به‌طوری‌که سنگ‌آهن برداشت‌شده از معادن براي فرآوري به‌صورت خام به خارج از كشور ارسال می‌شود؛ لذا بايد استراتژي ارزش‌افزوده در عرصه معادن تدوين شود تا ارزش‌افزوده را در كشور برداشت كنيم.
وي گفت: در برخي موارد به علت عدم شناخت و نداشتن فنّاوری لازم موادي كه می‌توانند به‌عنوان مواد ناياب در معدن باشند را از دست می‌دهیم.
استاندار یزد اظهار داشت: بحث مهم ديگر توجه به جامعه‌ای است كه در كنار آن‌ها معادن مورد بهره‌برداری قرارمی گیرند، در برخي موارد شاهد هستيم مردم از برداشت و استخراج معادن در مناطق خود شكايت دارند چراکه گردوخاک و ترافيك ناشي از فعاليت معدني آن‌ها را آزرده می‌کند، پس بايد به‌گونه‌ای اقدام شود كه در عمران آن منطقه و يا مشاركت در منافع معادن مردم هم سهيم شوند.
وي با اشاره به اينكه بايد با دوراندیشی سرمایه‌ها را حفظ كرد، گفت: در برخي موارد، مواد ناياب در معادن هستند كه بايد آن‌ها را استخراج كرد و می‌تواند سرمايه بزرگي براي كشور محسوب شود به‌طوری‌که جايگاه آن در اقتصاد كشور می‌تواند از نفت هم بالاتر باشد.
وي گفت: سازمان محیط‌زیست، منابع طبيعي و سازمان صنعت، معدن و تجارت بايد با همفكري به برنامه‌ای برسند كه آسيب كمتري به منابع طبيعي و محیط‌زیست وارد شود.
 

مطالب مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.
افزودن نظرات